Het alumninetwerk: een netwerk voor en door alumni

De Wethoudersvereniging ondersteunt bestuurders bij de uitoefening van hun ambt en alumni in de periode hierna. We bieden een netwerk, professionalisering en individuele en collectieve ondersteuning. Met uw hulp bouwen wij dit verder uit, bieden wij een nuttig netwerk voor iedereen die ooit wethouder, gedeputeerde of waterschapsbestuurder was en ondersteunen wij alumni in de periode die volgt op het actieve bestuur. Het is een netwerk voor en door alumni, samen met de Wethoudersvereniging. Zo kunnen alumni elkaar helpen, ondersteunen en versterken we samen de positie van alumni.

Wat doet het netwerk?

In dit netwerk bieden wij voormalig wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders een platform om kennis te delen, elkaar te ondersteunen, te netwerken en met ons als Wethoudersvereniging te brainstormen over actuele thema`s. Ook zullen wij onder de vlag van dit netwerk onderzoek doen naar de loopbaan van voormalig bestuurders en hen ondersteuning bieden waar nodig. Ook bieden we opleidingen en masterclasses speciaal voor alumni en samen met actieve bestuurders aan.

Ondersteuning in de periode na aftreden

Nu u geen bestuurder meer bent, valt een deel van uw netwerk weg en kan het soms best zoeken zijn naar ‘hoe nu verder’, maar u heeft ook een schat aan kennis die eigenlijk nog steeds ingezet zou kunnen worden. Als Wethoudersvereniging staan we ook in deze periode voor u klaar, met ons alumninetwerk, masterclasses en natuurlijk individuele ondersteuning. In het alumninetwerk zijn daarnaast vele mede alumni die je voorgingen die niet alleen een mooi netwerk bieden, maar ook hun ervaringen met je kunnen delen.

Waarom het alumninetwerk ook als u al langer geen bestuurder bent?

Als voormalig wethouder, gedeputeerde en waterschapsbestuurder heb je een gemeenschappelijk verleden, een gemeenschappelijke ervaring die je met weinig mensen deelt. Of je nu 1 maand geleden, 5 jaar of nog langer geleden bestuurder was, de gemeenschappelijke ervaring blijft. Deze gemeenschappelijke ervaring staat centraal in het alumninetwerk. Daarnaast helpt u met uw kennis en ervaring, net afgetreden bestuurders sneller hun draai terug te vinden en kunt u uw lessen uit het bestuurderschap inzetten om nieuwbakken bestuurders een vliegende start te bezorgen.

De eerst volgende bijeenkomsten van het alumninetwerk zijn:

  • 6 september 2022: Alumnibijeenkomst opgavegericht besturen in Utrecht
  • 29 september 2022: Alumnibijeenkomst bij Tribuut in Epe 

Voor de volgende bijeenkomsten volgt de datum zo snel mogelijk:

  • Op bezoek bij Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn)
  • Alumnibijeenkomst Raad van State

Lid worden van het alumninetwerk?
Dat kan via deze link.

Voor meer informatie

Lies van Aelst, senior programmamanager,

liesvanaelst@wethoudersvereniging.nl of 06 51 60 20 54.