Appa-begeleiding van Geerts & Partners

Succesvol en snel aan de slag als voormalig bestuurder

Wij begeleiden bestuurders op een professionele en persoonlijke manier naar nieuw werk. De kwaliteiten, ervaring en wensen van de voormalig politiek ambtsdrager vormen daarbij de basis voor succes. We onderzoeken samen hoe we het Appa-begeleidingstraject zo optimaal mogelijk kunnen vormgeven. En, de lijntjes met de arbeidsmarkt zijn kort. Naast Appa-begeleiding richten we ons namelijk op werving en selectie voor leiderschapsposities.

Een op maat gemaakt re-integratietraject met persoonlijke begeleiding

Wij helpen voormalig bestuurders snel en succesvol hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. Dat doen we met een op maat gemaakt re-integratieprogramma dat gebaseerd is op reeds opgebouwde ervaring, competenties én specifieke wensen. Voormalig-bestuurders krijgen begeleiding van een eigen coach. Samen bepalen we welke weg wordt ingeslagen. Ligt de ambitie bij een directie- of managementfunctie? Dan selecteren we een coach met die specifieke ervaring. Is de oriëntatie breder? Dan werken we met meerdere coaches. Onze coaches komen uit alle sectoren: van voormalig wethouders tot ondernemers en ook directieleden en voormalig burgemeesters. Samen met een coach wordt een individueel programma samengesteld op basis van vier pijlers: loopbaan, persoonlijke groei, opleidingen, masterclasses.

Wat u kunt verwachten van ons programma

 

Appa en Geerts & Partners

Volgens de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (Appa) hebben voormalig bestuurders, nadat ze hun functie neerleggen, een sollicitatieplicht én recht op loopbaanbegeleiding. Daarvoor mogen ze zelf een bureau uitkiezen. Al zolang de wet bestaat, bieden onze experts geaccrediteerde begeleiding waarmee wordt voldaan aan de verplichting tot re-integratie. We werken daarvoor nauw samen met de uitvoeringsorganisaties Visma Idella, APG/Loyalis en Pro- ambt en met de wethoudersvereniging en het ministerie. Uiteraard gaan we verder dan dat. We zijn meer dan thuis in de Appa en ontzorgen voormalig bestuurders tijdens het hele traject richting een nieuwe baan. En, we zijn altijd dichtbij: Geerts & Partners heeft kantoren in heel Nederland.

Zwaait u binnenkort af als burgemeester, wethouder, politicus of ambtelijk bestuurder? Of staat u als HR-afdeling voor de uitdaging dat bestuurders in uw organisatie binnenkort het ambt (moeten) gaan neerleggen? Met ons Appa-begeleidingstraject haalt u een geaccrediteerde partner van formaat in huis. Eentje met een stevig, relevant netwerk én die vanuit eigen ervaringen oog heeft voor de waarde van oudbestuurders voor een organisatie. Bovendien beschikken we over een werving- en selectietak waardoor we doorlopend actief zijn op de arbeidsmarkt voor het hoger kader binnen de overheid, zorg en het onderwijs.

De voordelen van Appa-begeleiding door Geerts & Partners

  • Ons netwerk is sterk, wijdverbreid en bestaat uit relevante contacten op beslissersniveau in het publieke domein, maar ook daarbuiten.
  • We richten onze aandacht op zowel werving en selectie als Appa-begeleiding. Daardoor zijn we thuis in beide zijden van de arbeidsmarkt en weten we hoe we deze snel samen kunnen brengen tot een succesvolle match.
  • We hebben onze kennis en ervaring gebundeld en verwerkt in een op maat gemaakt re-integratieprogramma voor voormalig bestuurders dat bestaat uit leiderschapscoaching en relevante masterclasses.
  • Interim: Wij hebben regelmatig tijdelijke opdrachten in portefeuille. De voormaligbestuurder kan ervoor kiezen om een tijdelijke opdracht te vervullen en ervaring op te doen. Ook richten we op maat stage/werkervaringsplekken in bij onze klanten. Hiermee wordt het professionele profiel richting de arbeidsmarkt versterkt.
  • Wij geloven in de unieke kwaliteiten die een voormalig bestuurder heeft opgebouwd en vertalen deze naar concrete competenties richting de arbeidsmarkt.
  • We kennen de praktijk van het werk als politiek ambtsdrager door en door en weten ook hoe het voelt en wat er volgt wanneer een ambt wordt neergelegd. Daardoor zijn we in staat om onderscheidende begeleiding te bieden op professioneel en persoonlijk vlak.

 Wat wij doen?

  • Appa-begeleiding;
  • Leiderschaps- en loopbaancoaching via pré-Appa;
  • Werving & Selectie en Interim voor leiderschapsposities

U kunt hier korte filmpjes en cases bekijken waarin voormalig wethouders vertellen over hoe zij de Appa-begeleiding bij Geerts & Partners hebben ervaren: Klik hier voor de cases.

Ontdek hoe we u zowel als voormalig-bestuurder als HR-afdeling ondersteunen in een Appa-traject. Wilt u dit persoonlijk bespreken? Herbert Zilverentant neemt graag de mogelijkheden met u door. Neem contact op met Herbert via: 06-20 67 48 89 of via deze link.

Wij ontmoeten u graag op één van onze vestigingen: