Wat is uw richtinggevend verhaal?

We kijken vaak met bewondering naar wethouders. Ze hebben een groot hart voor hun gemeente, werken veel, krijgen soms van alles over zich heen zonder dat ze omvallen en hun partij heeft vaak veel aan ze te danken. Wethouder zijn is geen sinecure.

Als iemand wethouder is geweest maar niet door kan – of ervoor kiest om niet door te gaan in het ambt – volgt vaak een te koude douche. Het wordt rustig in uw agenda en de arbeidsmarkt staat niet bol van vacatures in de sfeer van ‘voormalig wethouder gezocht’.

Wij vinden het de kunst te benoemen wat het wethouderschap u heeft gebracht in combinatie met uw achtergrond. Dat is van groot belang om niet de markt in te gaan als ‘die ex-wethouder’, maar als een persoon met specifieke competenties die – mits goed begrepen en ingezet – van grote waarde kunnen zijn voor nieuwe werkgevers. In onze visie is de arbeidsmarkt er een waar de kandidaat twee dingen heel goed moet begrijpen. Ten eerste waar hij/zij overtuigend het verschil mee kan maken en ten tweede hoe dat voor een werkgever zo overtuigend aansluit op wat nodig is, dat er een succesvolle match zal zijn. Daarvoor moet een voormalig wethouder best wat dingen afleren, ontwikkelen of herdefiniëren voor zichzelf. Dat gebeurt allemaal tijdens de APPA-begeleiding. Als die stappen gezet zijn, weet u vooral zelf heel goed wat u zoekt, omdat u ook heel goed weet wat u te bieden hebt. En dat is heel veel meer dan de titel en statuur van uw vorige werk als bestuurder.

Hoe werkt APPA bij ons?

In een aantal fasen werken we naar een nieuwe, duurzame positie op de arbeidsmarkt. We beschikken over veel ervaring in het begeleiden van bestuurders en wethouders. Maar we zijn geen groot bureau. We permitteren ons maatwerk. Dat levert het beste resultaat op. We vertellen u in een persoonlijk gesprek graag alles over hoe we werken en horen dan ook graag over uw situatie.

Samenwerking Gradus en Zeelenberg

Vanaf dit jaar werken Gradus en Zeelenberg intensief samen. Zeelenberg is gespecialiseerd in werving en selectie en interim-management. Gradus is bij uitstek een loopbaanbureau én bovendien verbonden aan Vista Nova de school voor Loopbaan en Leiderschap. Cees Zeelenberg, directeur, benadrukt dat beide bureaus aanvullend zijn én denken en werken vanuit eenzelfde gedachtegoed: het belang van de kandidaat voor perfecte matches met loopbaanperspectief staat voorop. Hans van Westen, directeur van Gradus, vult aan dat waar Zeelenberg in eerste instantie werkt voor opdrachtgevers die iemand zoeken, Gradus primair werkt voor kandidaten die zich opnieuw willen positioneren op de arbeidsmarkt. “Hiermee kunnen we elkaar als bureau versterken en daarmee onze klanten nog meer kwaliteit bieden”, aldus Hans.